Unsolved Mysteries: Masoni, NLO i drugi neriješeni slučajevi u Netflixovom rebootu

Prvih šest epizoda nove verzije poznatog dokumentarnog serijala Unsolved Mysteries brzo su postali hit na internetu. Tako su na američkoj top ljestvici najpopularnijeg sadržaja tjedna zasjeli na prvo, a u Hrvatskoj na četvrto mjesto.

6 istinitih, tužnih i zastrašujućih priča

Za razliku od originalne verzije, u novih 6 epizoda nema voditelja kao što je tu poznatu ulogu imao Robert Stack, već nas stvarni likovi (obitelji, prijatelji, poznanici, novinari i policija) vode kroz priču. A te priče su, blago rečeno, tužne i često zastrašujuće. Gledati obitelji koje čak i dan danas ne znaju što se točno dogodilo s njihovim voljenima neće vas držati ravnodušnima. Upravo nam prva epizoda daje najbolji uvod u karakter ovog novog dokumentarnog serijala.

Specifično, u prvoj nam je epizodi predstavljena priča Reya Rivere, čiju je smrt, usprkos nalazima i dokazima, policija okarakterizirala kao samoubojstvo. Međutim, ništa se ne podudara, u priču ulaze masoni, a glavni osumnjičenik postaje Reyev dugogodišnji najbolji prijatelj (koji naravno nije htio dati izjavu).

I druge su priče jednako intrigantne pa tako upoznajemo ženu koja je usred bijela dana misteriozno nestala u vremenskom razmaku od 13 minuta, nestanak ugledne obitelji, potencijalni zločin iz mržnje, susret s NLO-om u malom mjestu u Massachusettsu 1969. i nestanak djevojke koja je trebala svjedočiti protiv svoje majke za ubojstvo očuha.

Društvene mreže kao alat i kanal rješavanja slučajeva

Iz produkcije reboota su objavili kako su već u prvom tjednu od početka prikazivanja primili puno potencijalnih informacija koje bi mogle pomoći u rješavanju slučajeva. To nije ništa novo, budući da su baš takve informacije značajno utjecale na razvoj istraga već u prvoj verziji serijala. Naime, tvorac originalnog serijala je službeno iznio da je više od 260 informacija bilo istinito te su one bile ključne u kasnijem rješavanju slučaja.

Samim odlaskom na Twitter možete pronaći razne teorije, neke vrlo promišljene i naravno neke nerealne, kao i određene inkriminirajuće detalje u izjavama pojedinih likova koje možda niste prvotno primijetili. Naravno, šire se i novi memeovi koji, primjerice, jednog od osumnjičenika uspoređuju s poznatom Carol Baskin iz Tiger Kinga.

“Carol Baskin” serijala Unsolved Mysteries

Uz navedeno, službena stranica serijala je izradila Facebook grupu u kojoj ljudi mogu raspravljati o pojedinim slučajevima s dežurnim istražiteljima. Sada vrijedi pričekati i vidjeti mogu li društvene mreže stvarno pomoći u rješavanju ovih misterija ili će sve stati na izradi memeova i postavljanju teorija zavjere.

Novih 6, od ukupno 12, epizoda serijala Unsolved Mysteries dostupno je na Netflixu od 1. srpnja.

Ivana Krmpotić

>> 6 najzanimljivijih filmova i tv serija s premijerom u srpnju

Komentiraj

Komentara