Uvod u anatomiju : 7 činjenica koje (vjerojatno) niste znali o najboljoj liječničkoj seriji

Iz pera Shonde Rhimes, Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy) najpopularnija je liječnička serija na svijetu. S Ellen Pompeo, Patrickom Dempseyom, Sandrom Oh, Justinom Chambersom i  Katherine Heigl u glavnim ulogama, pratimo živote mladih liječnika koji provode toliko vremena u bolnici da se među njima počnu formirati snažne prijateljske i ljubavne veze. Takvi odnosi, naravno, tim više znaju zakomplicirati radnu atmosferu. Živote tih ljudi predstavlja nam mlada doktorica Meredith Grey (Ellen Pompeo), čija je majka nekoć bila iznimno cijenjena kirurginja.

Kako bismo se spremili za gledanje Uvoda u anatomiju, jer je 13 sezona upravo stiglo na regionalnu streaming uslugu Pickbox, donosimo vam 7 činjenica koje (vjerojatno) niste znali o najboljoj liječničkoj seriji.

13 sezona dostupno je na Pickboxu

7. Kirurzi (Surgeons)

Samo je malo bilo potrebno da se Uvod u anatomiju odnosno Grey’s Anatomy nazove drugačije. Naime, originalan naziv serije trebao je biti puno jednostavniji – Shonda je prvotno zamislila da se serija zove Kirurzi (Surgeons).

6. Pilot bez Alexa

U originalnom scenariju pilota nema lika Alexa Kareva. Njegov je lik nadodan tek kad je pilot snimljen. Naime, glumac Justin Chambers objasnio je kako su producenti poslali pilot u New York, gdje on živi. Justin ga je pogledao, oduševio se i otišao u Los Angeles kako bi se izborio za audiciju. Dobio je ulogu i tako je nastao Alex Karev.

5. Cigarete

Shondini doktori u originalnom scenariju imali su jednu vrlo nezdravu naviku – svi su pušili cigarete, a pušiti je posebice voljela upravo Meredith Grey.

4. Poveznica sa serijom Seks i grad

Jeste li ikada primijetili sličnost Uvoda u anatomiju sa dramskom serijom Seks i grad? Ako jeste, bili ste u pravu. Naime, Shonda je opisala Meredith kao „prirodniju veziju Carrienih članaka u seriji Seks i grad“. Priznala je i kako je seriju neslužbeno zvala „Seks u liječničkoj sali“.

>> 7 puta kada nas je rasplakao Uvod u anatomiju

3. Alkohol

Postoji dublji razlog zašto ženski likovi ponekad toliko vole piti – Shonda je htjela prikazati nešto što ne viđamo često (ili nikad) na televiziji. Žene koje piju žestoko, prave, realne žene. To je pravi razlog zbog kojeg Meredtih i Cristina piju tekilu.

2. Lik Shonde

Shonda Rhimes svoj je glas dala jednom od najboljih likova u povijesti televizije, i možda najboljem u Uvodu u anatomiju – utjelovljuje je Cristina Yang. “Oslonila sam se na Cristinu, dozvoljavala joj da čini i misli i živi na način koji je zrcalio moje snove. Nije se htjela udati. Bila je genijalna i to je slijedila. Voljela je svoj posao. Dala sam joj žarko želju da nema djecu jer, iako ja obožavam djecu, htjela sam gledati nju kako bije tu feminističku bitku i pobjeđuje”, piše Shonda.

1. Skrivanje trudnoće

Glavna glumica Ellen Pompeo zatrudnila je tijekom snimanja šeste sezone. No, umjesto da u scenarij ubaci da i Meredith zatrudni, Shonda se dosjetila nečeg drugog. Naime, scenaristi su napisali da Meredith donira dio svoje jetre svom otuđenom ocu Thatcheru (Jeff Perry), kako bi Pompeo mogla ležati u bolničkom krevetu i sakriti svoj trbuh.

13 sezona najbolje lječničke serije svih vremena Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy) gledajte od ovog mjeseca na Pickboxu.

>> Gledaj Uvod u anatomiju odmah na Pickboxu

Komentiraj

Komentara