Uzbudljiv dokumentarac o Hitlerovoj zločinačkoj organizaciji –  Unutar SS-a

Premijera u četvrtak 24. svibnja u 21:55 h na National Geographicu

Dokumentarni film National Geographica u dva djela prikazuje povijest SS-a, Hitlerove zločinačke organizacije koja je tijekom Drugog svjetskog rata bila odgovorna za smrt 12 milijuna ljudi. Rijetki arhivski zapisi i nekadašnji članovi SS-a koji su pristali stati pred kamere još više će približiti nezamislive strahote za koje je SS odgovoran.

Istraživanjem mehanizama političke radikalizacije pokušati će se saznati kako su tisuće i tisuće muškaraca bili sposobni učiniti sve za ideologiju, bez ikakve empatije za druge ljude.  „Unutar SS-a“ biti će premijerno prikazana u četvrtak 24. svibnja u 21:55 h na National Geographic-u.

>> Epic Drama – nove serije u Svibnju

 

SS se u početku sastojao od samo 20 muškaraca koji su obavljali posao Hitlerovih čuvara u 1920-ima. Do 1944. godine ta je brojka narasla na  800 tisuća muškaraca koji su širili teror diljem Njemačke i Europe. S vremenom je nacistička stranka postajala sve moćnija, a s njome i SS. Dijelovi SS-a bili su važniji od vlade, a naposljetku je SS preuzeo i sigurnosnu službu i Gestapo- tajnu policiju.

SS je imao neograničene ovlasti, a Einsatzgruppen, paravojna formacija SS-a, odgovorna je za osnutak koncentracijskih kampova i genocid milijuna Židova i svih onih koje je nacistički režim proglasio nepoželjnima.

>> Magične riječi iz Pickboxa: Gledajte besplatno serije i filmove na novoj platformi

Komentiraj

Komentara