Veliki povratak Sopranosa: David Chase priprema dugometražni film

Povratak kojega gotovo nitko nije očekivao upravo je najavljen: vjerovali ili ne, Sopranosi se vraćaju! Povratak sage o mafijaškoj obitelji koja je svojom pojavom i pričom postala instant-klasik i revolucionirala televizijsku produkciju i sam koncept TV serija, ne samo da je najavljen, nego je već i procesu realizacije. Iako je tvorac serije David Chase u više navrata nepopustljivo tvrdio da serija neće imati nikakve nastavke, izgleda kako se autor s vremenom predomislio i odlučio uzburkati medijske i pop-kulturne vode. Nakon kontinuiranog odbijanja mogućnosti ponovnog oživljavanja serije, Chase je odlučio revidirati svoje stavove i upustiti se u produkciju dugometražnog filma. Fanovi su na nogama, ali reakcije su podijeljene: mogu se tako identificirati tabori skeptika, te tabori entuzijasta. Ipak, koncept najavljenog filma sugerira da bi najbolje bilo odabrati srednji put uz dozu opreza.

>> 5 razloga za bingeanje Plemena (The Tribe)

Obitelj Soprano

Za razliku od klasika poput Twin Peaksa i Deadwooda, serija čiji se povratak i mogao očekivati, serija Obitelj Soprano – nakon jasnih Chaseovih stavova, te posebice nakon smrti glavnoga glumca Jamesa Gandolfinija – bila je gotovo pa i u potpunosti završena priča. Ipak, otvara se jedno novo poglavlje kultne serije. Najavljeni Chaseov film pružit će seriji, desetak godina nakon njenog završetka, povijesnu podlogu: fokus filma bit će usmjeren prema periodu koji joj je prethodio. Film, naslovljen The Many Saints of Newark, prebacuje radnju nekoliko desetljeća unatrag, u žarište nemirnih šezdesetih godina, u kontekst tenzija i sukoba između afroameričkih i italoameričkih kriminalnih organizacija. U takvim konceptualnim okvirima, očekuje se i povratak pojedinih originalnih likova serije.

Ukratko, film bi trebao ilustrirati kontekst, napetosti, konflikte i odnose koji su formirali uvjete i odnose snaga koje smo gledali u seriji. Za očekivati je da će se u tom kontekstu naći otac Tonyja Soprana – Johnny Boy Soprano. Također, mogli bi upoznati i Tonyjevu majku Liviju u njenim mlađim danima, a kojoj bi se mogao pridružiti i Tonyjev ujak Junior Soprano. Mnogi bi likovi iz serije u tom kontekstu bili premladi za preuzimanje relevantnijih uloga. Stoga je za očekivati da će Chase iz svog repertoara izvući šarenu paletu novih pripadnika italoameričkog kriminalnog miljea, a čije će se priče ispreplesti s pojedinim članovima obitelji Soprano.  Deadline, koji je ekskluzivno objavio ovu medijsku bombu, potvrdio je to da će Chase biti producent i ko-scenarist filma uz još jednog sopranovca – Lawrencea Konnera. Budući da preciznijih detalja oko vremenskog okvira izlaska samoga filma, kao i značajnijih informacija o glumačkom sastavu, još uvijek nema u javnosti, nastavljamo pomno pratiti razvoj ovog projekta.

>> Gomorrah: Seciranje napuljske mafije u stilu Žice i Sopranosa (RECENZIJA)

Komentiraj

Komentara