Veliko iznenađenje: Najavljen povratak kultne Buffy!

Bomba-vijest stigla je sasvim neočekivano, iz vedra neba: najavljen je povratak Buffy, ubojice vampira! Vjerovali ili ne, nakon dugo vremena nagađanja, spekulacija i kritika, Joss Whedon je odigrao zanimljiv potez i odlučio pokrenuti reboot popularne Buffy. Da bi stvar bila još intrigantnija i interesantnija, Whedon je pripremio mnoge novitete, a čini se da će nova serija unijeti pravu pomutnju među fanovima legendarne ubojice vampira.

>> Joss Whedon, kreator kultne Buffy, priprema novu seriju s moćnom protagonisticom

Tko će biti nova Buffy?

Naime, već smo pisali da je gotovo čitava originalna glumačka postava izrazila negativno mišljenje o mogućem povratku Buffy. Glumice i glumci rekli su ne povratku i to, moglo bi se reći, jednoglasno. S druge strane, Whedon je uvijek zauzimao oprezniji stav po tom pitanju, a sada je jasno i zašto. Kreator serije kreće poprilično samouvjereno u novu pustolovinu te unosi značajne promjene. Ona najvažnija tiče se, naravno, protagonistice.

Nova će Buffy biti Afroamerikanka. Ne zna se još koja će glumica preuzeti ulogu koju je briljantno tumačila Sarah Michelle Gellar. Narativ serije gradit će se oko jedne ključne linije: oko diskursa različitosti. U tom pogledu, Whedon nastavlja dobro utabanom stazom – kroz medij serije i kroz polje popularne kulture, doticat će se i relevantnih političko-društvenih pitanja i problema. Pozadinska mitologija oslanjat će se na original, a bazen nadnaravnih elemenata i metafora poslužit će kao polazište čitave priče. O izlasku serije još je prerano govoriti. Nova je Buffy tek u početnoj fazi, a mišljenja fanova su već – podijeljena.

>> 20 godina nakon: Kako je Buffy promijenila svijet televizije

Komentiraj

Komentara