Viasat History: Dokumentarne serije za stotu obljetnicu kraja Prvog svjetskog rata

Na kanalu Viasat History, 11.studenog, obilježava se stota obljetnica kraja Prvog svjetskog rata povodom koje će se premijerno prikazati dokumentarni film Sto dana do pobjede (100 Days To Victory) koji prikazuje napetu priču o posljednjih sto dana Prvog svjetskog rata a vidjet ćemo i dokumentarne serije poput 37 dana – put do Prvog svjetskog rata, Naš svjetski rat, Rat zračnih aseva i mnoge druge…

>> Tajne o nacističkim ubojstvima: Dokumentarna serija kreće na Viasat History

 Sto dana do pobjede (100 Days To Victory) – Premijera u nedjelju 11. studenoga u 18.45h

Zahvaljujući filmskim rekonstrukcijama, razgovorima s najpoznatijim povjesničarima i vrhunskim računalnim prikazima, ova dokumentarno povijesna  serija napeti je prikaz posljednjih stotinu dana I. svjetskog rata i donosi nam priču o tome kako su saveznički generali zajednički radili na novim načinima kojima bi mogli dobiti rat. Pet velikih vizionara i vođa, maršal Ferdinand Foch (Francuska), feldmaršal Douglas Haig (Britanija), general John J. Pershing (SAD), general Arthur Currie (Kanada) i general John Monash (Australija), okupili su se da bi porazili neprijatelja još neviđenim timskim radom i inovacijama. Uzbudljiva i dramatična, ova dokumentarna drama oživljava žene i muškarce koji stoje iza najboljih multinacionalnih oružanih podviga Prvog svjetskog rata.

>> Smrtonosna inteligencija: Enigme smrtnih slučajeva znanstvenika u novoj emisiji na Viasat History

Stota obljetnica Velikog rata – Cijela nedjelja 11. studenoga

Želeći obilježiti stotu obljetnicu kraja Prvog svjetskog rata, ne samo da ćemo premijerno prikazati seriju ”Sto dana do pobjede”, napetu priču o posljednjih sto dana Prvog svjetskog rata, već ćemo reprizirati i dokumentarne serije koje se bave njegovim raznim aspektima. ”37 dana – put do Prvog svjetskog rata” prepričava što se događalo u 37 dana prije izbijanja rata, dok u ”Našem svjetskom ratu” donosimo svjedočenja o iskustvima vojnika u rovovima. U ”Ratu zračnih asova” doznat ćemo sve o vojnoj avijaciji koja je tada predstavljala novi fenomen, a ”Prvi svjetski rat u brojevima” nudi jasnu perspektivu, izraženu u brojevima, o stvarnim troškovima Velikog rata.

>> Kondor: Sve što morate znati o glavnom glumcu Maxu Ironsu

Komentiraj

Komentara