Viasat History premijere u svibnju

Viasat History svibanj posvećuje ratovima tronova i Kennedyju, no ipak je poseban fokus posvećen emisiji „Nikola i Aleksandra: Posljednji ruski vladari“, koju će voditi zanimljiva Suzannah Lipscomb. Tko je bio dominantan u ovom braku, tko je pozvao Rasputina na dvor i je li moglo drugačije, pitanja su koja će pružiti ova emisija.

>> Tjedni pregled kratkih vijesti: Igra prijestolja, The Expanse, 13 razloga zašto, Rick and Morty, Sinovi anarhije u novom izdanju…

Pravi rat prijestolja (Real War of Thrones)

Ponedjeljkom u 21.00h

U burnim formativnim stoljećima rane Europe obiteljske dinastije gladne moći borile su se za dominaciju na kontinentu. Na bojnim su poljima sukobi bili žestoki i krvavi, no pravi su se ratovi vodili kroz složene, osobne i tajne borbe za vlast. Iza kamenih dvorskih zidina postojao je svijet strateških saveza, preljuba, zavjera, spletki, izdaja i ubojstava. Nemilosrdne su spletke razdvojile mnoge legendarne obitelji i oblikovale način na koji su vodile svoja carstva.

U igri moći i osvajanja sve je bilo dopušteno – jer one neokrunjene slavom brzo bi progutao mrak. Te su epske borbe trajale stoljećima i potresat će Europu i u budućim naraštajima, a i danas odzvanjaju u nebrojenim popularnim filmovima i serijama poput ”Tudora” i televizijske senzacije ”Igre prijestolja”. Otkrijte kako su žeđ za vlašću i ljudske strasti bile presudne za formiranje europskih nacija.

Američki san Bobbyja Kennedyja ( The American Dream of Bobby Kennedy)

Subota 26. svibnja u 21h

Od dana ubojstva predsjednika Johna F. Kennedyja, pa sve do večeri kad je, gotovo pet godina poslije, u hotelu ‘Ambasador’ ubijen njegov brat, Bobby Kennedy, otkrivamo vam što se događalo tijekom četiri godine u kojima će Bobby Kennedy politički napredovati i ostaviti neizbrisiv trag u američkoj politici, spajajući golemu nadu i gorko razočaranje.

Njegovi su ciljevi možda bili utopijski, čak i naivni, no bili su toliko politički podijeljeni da su završili Bobbyjevim ubojstvom, baš kao i u slučaju njegova brata. Ovaj nam dokumentarac pomoću arhivskih snimaka donosi jedinstveni portret tog Kennedyja kojeg smo svi zvali ‘Bobby’.

>> Računalo predvidjelo tko umire u osmoj sezoni Igre prijestolja, rezultati bi vas mogli iznenaditi

Nikola i Aleksandra: Posljednji ruski vladari  (Nicholas & Alexandra: Russia’s Last Royals)

Od ponedjeljka 21. svibnja u 21h, 1. sezona

Od trenutka kad su prije gotovo stotinu godina brutalno ubijeni, svi smo fascinirani Nikolom i Aleksandrom. Bili su jedan od najpoznatijih parova u modernoj povijesti, no njihova stvarna priča, politička i intimna, nikada nije adaptirana za televiziju. Ljubavna pisma ovog para nude priliku da doznamo pravu priču o Nikoli i Aleksandri te njihovim ulogama u događajima koji su prethodili Ruskoj revoluciji 1917. godine. Dokumentarna drama temeljena na ljubavnim pismima ne samo da će poništiti stare romantične klišeje, već će i objasniti revoluciju na jedinstven način, uzbudljiviji od mračne i komercijalne pripovijesti s kojom smo svi upoznati.

Riječ je o tisućama ljubavnih pisama pisanih na engleskom jeziku, osuđujućih pisama, koja su politički, seksualno i osobno vrlo intimna. Govore o njihovoj ljubavi, seksualnom životu (čak ćete doznati i tajna imena njihovih najintimnijih dijelova) i zabludama, no prije svega o putu koji je doveo do revolucije. Od potpune izolacije i ekscentričnih vjerskih stavova do njihove političke nesposobnosti i oslanjanja na Rasputina, pisma su slikovita kronika Aleksandrine katastrofalne diktature, koja je, kad je izbila revolucija, izravno dovela do potpune diskreditacije carske vlade.

>> Magične riječi iz Pickboxa: Gledajte besplatno serije i filmove na novoj platformi

Komentiraj

Komentara