Vikinzi 4: Napeti video materijali najavljuju brutalnu borbu iz nove epizode (VIDEO)

Vikinzi nastavljaju prema kraju duge sezone koja je prepolovljena u dva dijela, pa smo tako prvih deset epizoda mogli pratiti od veljače do travnja prošle godine, a preostale i još uvijek trajajuće, od 30. studenog 2016. godine. Vikingška se priča sve više zahuktava, a prikazivanje je serije na History Channelu stiglo do sedamnaeste, odnosno osamnaeste epizode koju možete sneak peeknuti ispod.

>> VIKINZI: USTATI ILI ODUSTATI? ČETVRTA SEZONA JE POČELA!

Uz vikinške divljake koji grabežljivo promatraju bojište i pozadinske brijesne metal riffove, u potpunosti je razumljivo zašto je kralju Aelli (Ivan Kaye) knedla u grlu. Ragnarov (Travis Fimmel) plan je ostvaren i velika paganska vojska, najveća dosad, iskrcava se na obalama Sjeverne Umbrije. Bjorn (Alexander Ludwig), Ivar (Alex Høgh Andersen) i ostali Ragnarovi sinovi, suborci i saveznici, svi su se ujedinili s namjerom da se osvete svojem neprijatelju, u epizodi koja se, nimalo iznenađujuće, jednostavno zove “Revenge” (Osveta). Bit će vrlo interesantno vidjeti kako je History Channel osmislio koreografiju borbe između dvije vojske, tj. hoće li nas počastiti sa uprizorenjem bitke epskih razmjera, kakvu smo nedavno imali prilike doživjeti u HBO-ovoj Igri prijestolja, u epizodi “Battle of the Bastards” (Bitka kopiladi) koja je oduševila struku i publiku.

https://www.youtube.com/watch?v=yv9pjBp1OdE

Sudeći po drugom i kraćem teaseru, to bi se vrlo lako moglo i dogoditi. U ključnih par sekundi teasera prikazana je masivna vojska pagana i s druge strane rezignirani i uspaničeni kralj Aella. Svi znakovi upućuju na uspješan ishod bitke, što bi značilo da se kralj Ecbert (Linus Roache) mora dobro pripremiti na dolazak ove silovite vojske. U slučaju zadobivene pobjede i uspješne invazije postavljaju se nova pitanja. Tko će ostati u Engleskoj i vladati? Hoće li to biti Ivar? Hoće li se Bjorn posvetiti svojoj ekspediciji na Mediteran, i naposljetku otputovati u Rim? Odgovore na ta, i druga pitanja, trebali bismo otkriti u osamnaestoj, i preostalim dvama epizodama koje se prikazuju srijedom na History Channelu.

>> VIKINZI: PETA SEZONA, NOVA SMRT, NOVA FACA (SPOJLER)

Komentiraj

Komentara