Vraća li se Buffy na male ekrane?

Dvadeset godina nakon što se serija prvi put pojavila na televiziji, a četrnaest godina nakon njezine posljednje epizode – otvorila se diskusija o mogućem povratku Buffy, ubojice vampira u novom izdanju. Povodom dvadesete godišnjice serije, Entertainment Weekly je okupio glavna glumačka lica serije koja su iznijela svoja mišljenja i ideje o mogućnosti povratka Buffy na male ekrane. Mišljenja su, izgleda, poprilično različita i podvojena. Dok je prema nekima revival serije moguć i poželjan, za druge bi takav pothvat bio kompliciran te bi možda bolje bilo odabrati sasvim drukčiju formu. Mišljenje koje odskače od ostalih je ono koje je dala protagonistica Sarah Michelle Gellar.

>> 20 GODINA NAKON: KAKO JE BUFFY PROMIJENILA SVIJET TELEVIZIJE

Dvadeseta godišnjica serije

Alyson Hannigan, koja je svojedobno glumila Willow, kaže da bi se Buffy trebala vratiti, ali u drukčijem obliku – kao animirani film. S druge strane, Charisma Carpenter, koju pamtimo u ulozi Cordelie Chase, pristala bi bez problema na povratak Buffy. Naime, Carpenter tvrdi da bi revival serije bio pun pogodak, te da bi fanovi poludili kada bi se takav projekt realizirao, a mnoge bi ljude nova Buffy usrećila. James Marsters, koji je glumio Spikea, pristao bi samo pod jednim uvjetom – da projekt vodi tvorac serije Joss Whedon. U suprotnom, kaže Marsters, to ne bi imalo nikakvoga smisla. No, kada je u pitanju Sarah Michelle Gellar, dobiva se potpunije, a moglo bi se reći i racionalnije mišljenje o povratku Buffy.

>> AUTOR TRAINSPOTTINGA PRIPREMA NOVU SERIJU O RAVE KULTURI

Je li povratak Buffy potreban?

Govoreći o Buffy, glumica je izjavila da se, kada stvari postanu čarobne, ne bi trebalo vraćati unazad i od serije učiniti nešto nalik trećem nastavku Kuma:

Sigurna sam da su fanovi iznimno razočarani ovim odgovorom, ali mislim da bi se još i više razočarali kada bi stvorili nešto što ne bi ispunilo očekivanja, koja su nevjerojatno visoka. Sviđa mi se to što serija može živjeti u obliku stripa i ilustriranog romana. Postoji mnogo svjetova u kojima može živjeti.

No, kako fanovi ne bi izgubili nadu u mogući povratak, tvorac serije Joss Whedon je izjavio da serija ima još mnogo potencijala. Dodao je da, kada bi se serija ponovno radila s ovom glumačkom ekipom, to bi značilo da bi likovi bili prezentirani u drugim fazama svog života, što bi predstavljalo svojevrsno odrastanje same serije. Kako god bilo, mišljenja ključnih aktera se razlikuju, te bi stoga proces pregovaranja i projektiranja vjerojatno bio kompliciran, što ne znači da bi projekt bio neizvediv. Dapače, poslože li se adekvatni uvjeti i tehničko-financijske mogućnosti, Buffy bi se na male ekrane mogla vratiti bez problema. No, dva pitanja ostaju otvorena. Prvo je ono glavne glumice, koja je poprilično rezolutno dala do znanja da se ne slaže s revivalom serije, te je stoga neizvjesno bi li Sarah Michelle Gellar uopće pristala na to, a bez nje – nema Buffy. Drugo je pitanje možda i važnije – je li, nakon ogromnog uspjeha i statusa kojega je s vremenom dobila serija, povratak Buffy na male ekrane uopće i potreban? Fanovi bi u ovom slučaju svakako trebali dati svoje mišljenje koje bi producenti definitivno morali poslušati i uvažiti.

>> 5 PROLJETNIH SERIJA KOJE NE SMIJETE PROPUSTITI

Komentiraj

Komentara