Vraćaju se Connersi: Trailer najavljuje povratak Roseanne, sitcom klasika 90-ih (VIDEO)

Tijekom televizijskog prijenosa dodjele Oscara, ABC je objavio prvi službeni trailer kojim se najavljuje revival mnogima jako drage serije Roseanne. Jedan od najprepoznatljivijih sitcoma devedesetih godina prošlog stoljeća, kojeg se s punim pravom može nazvati i sitcom klasikom, dobit će tako svoju novu, modernu formu 21 godinu nakon završetka originalne verzije. Kako bi cijela priča bila još bolja i zabavnija, a val nostalgije i uspomena još jači, pobrinut će se originalna glumačka postava koja se na male ekrane vraća kako bi još jednom ušla u uloge Connersa, legendarne obitelji koja je zabavljala mnoge generacije, a koja će, sudeći prema traileru, zabavljati i mlađe naraštaje.

>> Gdje je Pleme danas?

Connersi

Roseanne je po mnogočemu bila različita od ostalih američkih popularnih sitcoma devedesetih. Dok su mnoge serije portretirale živote i urnebesne zgode dobrostojećih obitelji, u središtu ove serije bila je financijski nesigurna obitelj iz radničke klase. Tako su naslovna protagonistica Roseanne i njen suprug Dan radili nisko plaćene poslove, dok su se njihova djeca postepeno suočavala s realnošću vlastite klasne pozicije: jednostavno nisu mogli dobiti ono što su htjeli, jer si roditelji to nisu mogli priuštiti. Ipak, u takvom je kontekstu na površinu isplivalo ono što ovu seriju čini specifičnim klasikom pop-kulture: originalan humor u obliku legendarnih skečeva, komentara i dosjetki kao način suočavanja s brojnim poteškoćama nestabilnog života američke radničke klase. Iako je završetak posljednje sezone Roseanne, kada obitelj osvaja nagradu na lutriji, izazvala kontroverze koje su se vezivale i uz knjigu koju je glumica Roseanne Bar tada pisala, izgleda kako će revival serije sve to ignorirati i vratiti likove u svom originalnom obliku i okruženju.

Osim spomenute Roseanne Barr, koja se vraća kako bi ponovno utjelovila naslovnu imenjakinju, vraćaju se i ostali članovi originalne postave: John Goodman, Sara Gilbert, Laurie Metcalf, Michael Fishman i Lecy Goranson, uz dodatak brojnih staro-novih lica. Barr je u javnosti poznata i kao podržavateljica Donalda Trumpa, te je najavila kako će dobar dio revivala serije biti oblikovan oko unutarobiteljskoga sukoba između konzervativne i liberalne “struje” Connersovih. Sukob će naravno biti omotan prepoznatljivim roseaneastim humorom, a time će još jednom potvrditi svoju izdvojenu poziciju u moru sitcoma: i nakon par desetljeća, seriji neće manjkati referenci na aktualna društvena zbivanja. Kako će sve to izgledati, te ima li Roseanne čar koju je imala i devedesetih, saznat ćemo uskoro: ABC je premijeru zakazao za 27. ožujka.

>> Revival Murphy Brown: Potvrđen povratak članova originalne postave

Komentiraj

Komentara