Walking Dead: AMC planira razvijati franšizu još najmanje deset godina

Izgleda da ćemo se s popularnim zombijima družiti još dugo, dugo vremena. Prema posljednjim informacijama s vrha AMC-ja, univerzum Walking Deada proširit će se i obuhvatiti jedno čitavo desetljeće. I to je, prema riječima šefa mreže Josha Sapana, najmanje što možemo očekivati. I dok ”matična” serija ide prema svojoj devetoj uzastopnoj sezoni, a Fear the Walking Dead  ide dalje svojim putem, voditelji AMC-jeva programa i sadržaja gledaju onkraj zadanih okvira ovih dvaju naslova.

>> Walking Dead: Deveta sezona donosi vremenski skok i snažan naglasak na ženskim likovima

Walking Dead je univerzum… i mi imamo plan za upravljanje njime tijekom idućeg desetljeća, a i više od toga. Taj je plan pažljiv plan poštivanja fanova ovog svijeta.

Izjavio je Sapan, a prenosi uvijek dobro informirani Hollywood Reporter. Ono što je ovdje važno istaknuti, jest to što se Sapan nije referirao izravno na samu seriju Walking Deada, već na franšizu ili, kako on to naziva, na univerzum. Stoga, nije za isključiti to da se Walking Dead krene razvijati i u nekim drugim, drukčijim formama i okvirima. Moguće su tako nove spinoff serije, mini-serije, a možda bi se producenti mogli odvažiti i krenuti u smjeru filma.

Hmm

Ukratko – najezdi zombija ne nazire se kraj. Naprotiv, čini se da su nabrijaniji no ikada do sada. Dobre su to vijesti za fanove franšize/univerzuma, a manje dobre za ”bivše” fanove, kojih također ima podosta, kao i za one koji seriju/e izbjegavaju. Gledanost i ocjene Walking Deada postepeno padaju već neko vrijeme, dok su kritike sve češće. Međutim, negativni trendovi ne sprječavaju vodstvo AMC-ja u donošenju dugoročne strategije održavanja zombija. Problem može nastati ukoliko i sama serija poprimi značajke zombija, odnosno hodajućeg mrtvaca, a 10 godina je, u tom pogledu, sasvim dovoljno.

>> Emmy 2018: Lista dobitnica i dobitnika prestižnih nagrada

Komentiraj

Komentara