Walking Dead: Deveta sezona donosi vremenski skok i snažan naglasak na ženskim likovima

Polako ali sigurno, Walking Dead ide prema svojoj devetoj sezoni. Pritom, seriju prate i kontroverze i kritike, osobito oko odlaska Andrewa Lincolna, ali i problemi, među kojima se posebno ističe drastičan pad gledanosti. Kreator, pokretač i dosadašnji showrunner Scott Gimple, odlučio je posvetiti svoje daljnje aktivnosti nekim drugim segmentima TWD univerzuma. Nakon osam sezona, seriju preuzima novo lice.

>> Fear the Walking Dead – 5 najšokantnijih epizoda do sada

Nova showrunnerica Walking Deada je Angela Kang. Ubrzo nakon preuzimanja kormila post-apokaliptične zombi serije, Kang je otkrila dvije zanimljive stvari o devetoj sezoni, a koje bi na koncu seriji mogle dati dozu svježine koja joj je prijeko potrebna.. Prva se odnosi na vrijeme. Kang je kazala da je iznimno zabavno to što se u pripremi devete sezone igraju s vremenom: u novim epizodama možemo tako očekivati jedan skok unaprijed. To je potvrdila i sama showrunnerica, kazavši da serija skače naprijed.

Druga stvar koju je Kang istaknula jest preusmjeravanje fokusa na ženske priče. Deveta bi sezona trebala tako donijeti jedan snažniji naglasak na ženske likove, koje je Kang posebno istaknula i pritom podrctala da su žene u Walking Deadu na istoj razini s muškarcima. U tom je pogledu rekla da ćemo u devetoj sezoni gledati nevjerojatne priče ženskih likova. Kang nije otkrivala detalje, ali se iz navedenog može iščitati to da nova showrunnerica i njezin tim planiraju protresti seriju, unijeti novitete i osvježiti narativ. I to je, za Walking Dead, u ovom trenutku, dobro. U posljednjoj se sezoni pad najviše osjetio, tako da bi nove snage mogle popraviti situaciju. Kako će sve to izgledati, saznat ćemo u drugoj polovici godine, kada bi nova sezona serije trebala izaći.

>> Lucifer je spašen: Netflix službeno preuzeo seriju, četvrta sezona u pripremi

Komentiraj

Komentara