Westworld: Novi trailer najavljuje kaos i zaoštravanje sukoba u drugoj sezoni (VIDEO)

Dvije su godine prošle otkako je HBO-ov Westworld prohujao svijetom serija. Sudeći prema novom traileru, duže će se čekanje druge sezone na koncu itekako isplatiti: novih 10 epizoda, koje je HBO suptilno zahvatio i prikazao u sadržajnoj i dinamičnoj video najavi, obećavaju štošta. U završnici prve sezone mogli smo vidjeti kako hostovi futurističnog tematsko-zabavnog parka ustaju protiv gospodara-tlačitelja i upravitelja parka te pokreću svojevrsnu revoluciju. Druga sezona donosi nastavak ovog sukoba koji će se pojačati, proširiti i odrediti budućnost parka. Preciznije, odredit će pitanje kontrole i vlasti nad teritorijem.

>> Westworld: Stigle fotke druge sezone! (FOTO)

”Mi ili oni”

Bez obzira na razmjere sukoba i na razgranatost konflikta, druga sezona najvjerojatnije neće sadržavati i masovnije borbe, akcije ili otvorene bitke. Za pretpostaviti je da će, na tragu prve, i druga sezona biti nastavak dublje psihologizacije hostova, procesa koji bi i dalje trebao funkcionirati kao potka ove priče oko koje će se, što pozadinski a što izravno, odvijati borbe između ljudi i hostova. Potonji će likovi i dalje tragati za smislom vlastitoga postojanja te za vlastitim pojedinačnim i kolektivnim pozicioniranjem u svijetu Westworlda izvan obruča koji je stvoren i nametnut izvana. Dolores bi u tom pogledu treba igrati ključnu ulogu: njeno stalno propitivanje i istraživanje moglo bi tako proniknuti u dubine Fordovih projekata, planova, ali i strogo čuvanih tajni.

Jedan od noviteta druge sezone bit će odlazak u ShogunWorld, susjedni park koji je oblikovan prema motivima staroga Japana. U završnici prošle sezone, mogli smo samo nakratko vidjeti konture ovog parka: čini se da će u drugoj sezoni i hostovi Shoguna krenuti putem emancipacije i oslobađanja. Kaos je, stoga, neizbježan. Iako je trailer na neki način mekan i atmosferičan, druga će sezona biti krvava, okrutna, nepredvidiva i zamršena. Dva će ju ključna procesa oblikovati: zaoštravanje sukoba između hostova i ljudi, te Doloresino istraživanje. U kojoj će se mjeri ovi procesi ispreplesti i utjecati jedan na drugoga, saznat ćemo uskoro. Dugo očekivana nova sezona Westworlda stiže 22. travnja.

>> Sluškinjina priča: Trailer najavljuje napetu, dinamičnu drugu sezonu i – bijeg iz Gileada? (VIDEO)

Komentiraj

Komentara