Will i Grace 9: NBC naručio dodatne epizode za revival sezonu popularne komedije (+TRAILER)

Nakon što smo izvijestili o kuloarskim šuškanjima koja su nagovještavala mogući povratak legendarne humoristične serije Will i Grace na naše ekrane, glasine je potvrdio i sam NBC, a osim prvotno dogovorenih 10 epizoda koje se pripremaju, ova nas je televizijska kuća odlučila razveseliti i s dodatne dvije epizode čiju su narudžbu također službeno potvrdili. Deveta će sezona ove planetarno popularne komedije ponovno okupiti zvijezde Erica McCormacka, Debru Messing, Megan Mullally i Seana Hayesa, a kreatori serije Max Mutchnick i David Kohan također će sudjelovati kao showrunneri i izvršni producenti uz suradnju s redateljem Jamesom Burrowsom.

>> U PRIPREMI REVIVAL HUMORISTIČNE SERIJE WILL I GRACE

Čini se da je do ideje o revivalu došla sama glumačka ekipa koja se okupila još prošle godine i zajedno s Mutchnickom snimila kratku specijalnu epizodu koja se osvrće na političke prilike u SAD-u, a sentiment i kemija koja se oslobodila ponovnim druženjem stare ekipe rezultirala je i odlukom NBC-a o inicijativi koju bi trebalo poduzeti da se ostvare prilike u kojima bi ovo društvance ponovno moglo nasmijavati gledatelje, kojima je to potrebnije nego ikad. Vezano uz specijalnu epizodu koju je pogledalo preko 6 milijuna ljudi, ali i novu sezonu koja je već u procesu realizacije, Messing je za E! News izjavila:

NBC nije ni znao da to radimo! A onda je stigao telefonski poziv i nas četvero smo se našli, otišli smo na večeru, gledali smo jedan drugog preko stola, pitali se: ”Što mislite?”. I svi smo nekako jednoglasno osjetili da nam je potrebno da se smijemo, i više od svega htjeli smo nasmijati druge u ovom stanju u kojem je naša zemlja, u stanju u kojem je naš svijet, u kaosu, strahu i konfuziji. Pomislili smo: ”Znate što? Imamo toliko toga za reći na jedini način na koji to možemo učiniti – uvijek stavljajući smijeh na prvo mjesto, ali i uvijek komentirajući promjene koje se događaju u politici, popularnoj kulturi i društvenim normama.

>> TKO POVEZUJE SEINFELDA I WILL I GRACE?

Revival sezona trebala bi s radnjom krenuti u vremenu od jedne dekade nakon finala, no pitanje je što će se i kako zapravo dogoditi budući da je posljednja epizoda serije bila skočila 20 godina u budućnost, gdje se ovo društvo bilo okupilo nakon godina razdvojenog života. Zapravo, ne samo da su se bili okupili nakon 18 godina, već su se sreli daleke 2026. godine, prilikom upisivanja svoje djece na fakultete. Messing pak uvjerava da razloga za zabrinutost nema i da kreativan tim rješava stvari vrlo brzo i ”magično”, stvarajući svemir u kojem su stari prijatelji ponovno zajedno, na prirodan i logičan način dobrih starih vremena. Glumica koja nosi naslovnu ulogu ove serije, izjavila je i da će se u novim epizodama definitivno osvrnuti na svoju dragu, nedavno preminulu kolegicu na setu Debbie Reynolds, koja je glumila Graceinu majku, Bobbi Adler.

>> WILL I GRACE JOŠ JEDNOM ZAJEDNO

Serija Will i Grace originalno se emitirala od 1988. do 2006. godine, odnosno imala je sveukupno osam sezona od čak 194 epizode koje su na interesantan i poprilično progresivan način progovorile o nekim važnim dimenzijama međuljudskih odnosa, a zbog svoje je neposrednosti i dobro izvedenih likova ostvarila odličnu komunikaciju s publikom kojoj nije bilo teško poistovjetiti se sa situacijama i ulogama kroz koje glavni likovi prolaze. Prepoznatljivost ove humoristične serije je zanimljivo portretiranje gay likova, s Willom i Jackom u prvom planu, te se serija smatra važnim produktom popularne kulture koji je educirao američku javnost po pitanju identitetskih problematika, odnosno učinio vidljivijima pitanja diverziteta i inkluzivnosti u američkom društvu.

>> NAJGORI POLJUBAC GRACE JE DOBILA OD…

Will i Grace su zaradili sveukupno 16 Emmyja i 83 nominacije za isti, te su postali popularno-kulturni fenomen koji će zasigurno pronaći svoju publiku i u revivalskom obliku. Informacije govore da će se ova humoristična serija početi snimati u kolovozu ove godine, no još uvijek nije poznato hoće li se ista emitirati ove, ili sljedeće sezone. Kako god bilo, vijesti o ovom projektu nastavit ćemo pratiti i dalje.

>> ODLIKE ISTINSKOG WILL & GRACE FANA

Komentiraj

Komentara