Zamijenjene pri rođenju – Prva mainstream serija u kojoj redovno glume gluhonijeme osobe

Nema okolišanja. Već u prvim minutama prve epizode doznajemo da su dvije tinejdžerice kao bebe zamijenjene u rodilištu i da cijeli život žive s krivim roditeljima. I dok Bay Kennish (Vanessa Marano) odrasta u imućnoj obitelji s majkom Kathryn (Lea Thompson) i bivšim igračem bejzbola Johnom (D. W. Moffet), Daphne Vasquez (Katie Leclerc) odgajana je u siromašnijoj obitelji bez oca s majkom Reginom (Constance Marie), liječenom alkoholičarkom koja jedva spaja kraj s krajem.

Daphne je u dobi od tri godine izgubila sluh obolivši od meningitisa. No ubrzo osvješćuje kako je ljubav prema kuhanju naslijedila od Kathryn, a sportski talent od oca Johna. Bay, s druge strane, ima smisla za umjetnost – baš poput Regine.

Sve sezone dostupne su na Pickboxu

Nagrada za humanitarne napore

Zanimljivo je kako je serija „Zamijenjene pri rođenju“ integrirala  znakovni jezik u sadržaj jer mnogi glavni likovi komuniciraju isključivo jezikom gluhih. Istodobno, prva je to mainstream serija u kojoj redovno glumi više gluhih osoba i osoba oštećenog sluha, kao i prva serija u kojoj su cijele scene snimljene na znakovnom jeziku. Zbog takvog je pristupa rijedak serijski TV uradak koji je nagrađen uglednom nagradom Peabody koja se dodjeljuje za humanitarne napore.

Serija je pomogla kulturi gluhonijemih kako bi skrenula pozornost na njihovu problematiku. Uči nas koliko puno možemo naučiti o drugoj osobi a da ne izgovorimo nijednu riječ.
„Gluma zaista ovisi o tome kako se koristite rukama“, rekla je glumica Lea Thompson časopisu Parade. „To je veliki glumački izazov i jedan od onih koji nikada neću zaboraviti.“

„Ono što najviše volim kod serije jest činjenica da se nikada nismo bojali dotaknuti neke teške i neugodne teme. Uvjerena sam da smo serijom zabavili, ali i educirali naše gledatelje“, rekla je Katie Leclerc.

Sve sezone serije možete gledati na Pickboxu, a jedna od glavnih glumica, Lea Thompson, rekla je o posljednjoj sezoni: „Svi su bili sretni i tužni istodobno. Serija završava zaista prekrasno. I ostavlja vas u raspoloženju da niste uzalud potrošili vrijeme družeći se s nama pet godina.“

Sve sezone obiteljske serije  „Zamijenjene pri rođenju“, čiji naslov zaista govori sve, možete pogledati već danas na Pickboxu!

>> Novac, seks, droga, moć – Power se vraća na Pickbox!

Komentiraj

Komentara