Zaplovi svemirom uz kapetana Jean-Luc Picarda

Pickbox donosi kompletnu seriju Zvjezdane staze: Nova generacija

Prije nekoliko dana u svijet je puštena informacija da će se snimati nove Zvjezdane staze, a fanovi ove kultne serije još nisu došli sebi od veselja. Još ćemo se malo načekati do siječnja 2017. godine kada će se prikazati premijera nove serije, a do tada nam valja činiti samo jedno: pratiti avanture najpoznatije svemirske posade Nove generacije, u cijelosti dostupne na Pickboxu. 18 Emmyja zasluženo!

Sigurni smo da u dušu poznajte kapetana Picarda i njegovu posadu, ali nećete moći odoljeti da saznate još neke sitnice koje su činile svakodnevicu posade Enterprisea.

Što se jede miljama svjetlosnih godina dalje

Pitate se kakav je život svemirskog lutalice? Uz replikator najbolji mogući! Samo zamisliš što bi jeo i molekularna znanost ti to omogući. Naprava iz koje izlazi sva moguća hrana ovoga svijeta san je svakog gurmana, a i osobe koja voli jesti, ali ne i kuhati. Picard redovito naručuje topli Earl Grey, a jednom posluži i bularijanske kanapee (krekeri čudnog izgleda koji jako debljaju), Worf je lud za sokom od šljiva, a nerijetko se počaste i pravom bogatom gozbom. Nadamo se da se debelo radi na ovome izumu!

Star_Trek_Pickbox

Moda 24. stoljeća neodoljivo podsjeća na devedesete

Odjeća 24. stoljeća stvarno je minimalistička, no to bi se moglo više pripisati uniformama same flote koja je uvijek jednostavna, praktična  i udobna, a manje modnim eskapadama drugih vrsta. Naravno, na trenutak ćemo zanemariti činjenicu da je kapetan Picard na planetu Risa nosio sićušne rozo-plave gaćice od lateksa.

Žene često nose kombinezone koji su u, osim u devedesetima, kod nas došle u modu prije nekoliko godina. Međutim, rase koje naši putnici susreću ipak se mogu pohvaliti s malo više mašte i njihove hrabre kreacije su nas uspjele nebrojeno puta nasmijati. Iako je odjeća u koju su odjeveni vanzemaljski ambasadori navodno futuristička, danas kad malo promatramo Zvjezdane staze, svojim širokim krojevima i svjetlucavim, napuhanim materijalima najviše nas podsjeća na rane devedesete.

star trek fashionstar trek2star trek3star trek4star trek5star trek6holiday Picard

Inovativne tehnologije iz Zvjezdanih staza

Osim što su Zvjezdane staze inspirirale geekove da postanu znanstvenici i izumitelji, tehnologija koja se u svakodnevnom životu koristila na Enterpriseu utjecala je i na naše moderno doba. Tako smo vidjeli staromodnije verzije pametnih telefona, tableta, GPS-a, bežične bubice, univerzalnih prevoditelja i tako dalje. Uređaj koji su koristili za skeniranje bioloških, geoloških i meteoroloških anomalija zvao se trikoder i u svemiru je bio vrlo koristan za mjerenje razine kisika ili detektiranje potencijalne opasne zaraze na nekom planetu. 2012. profesor sa Sveučilišta u Ontariju izradio je prototip takva uređaja koji skenira magnetska polja i koji nam omogućava da otkrivamo nevidljive pojave koje se nalaze oko nas. Kako tek sada živimo u vremenu koje su Zvjezdane staze s kraja osamdesetih predvidjele, nadamo se da će nam nove Zvjezdane staze predstaviti neki uređaj koji će do običnih ljudi stići kroz koje desetljeće. Kako je već jako puno toga već izumljeno, morat će se dobro potruditi. Kad će taj transporter?

Star_Trek_Pickbox_3

Najzanimljive vrste iz dubokog svemira

U dubokom svemiru susreli smo se s raznim vrstama, a neki od vanzemaljaca bili su uistinu… čudni. Bilo da se radilo o Ferengijima sa šiljatim zubićima i velikim ušima koje im služe i kao erogene zone, o Klingoncima i njihovim grbavim čelima, Kardasijancima sa svojim zmajevskim facijalnim izraslinama, Andorijancima sa ticalima i plavim licima, našoj posadi nikada nije bilo dosadno pri susretu s novim vrstama. Nova generacija je dovela i novu vrstu na naše ekrane, a radi se naravno o kiborzima Borg. Takvu vrstu i zajedništvo svemir još nije vidio, a tu su da bi prejudicirali našu zemaljsku stvarnost i činjenicu da će tehnologija polako ali sigurno krenuti u porobljavanje naših tijela. Procijenite sami jesmo li na tom tragu ili će nam za to trebati još kojih stotinjak godina.

ferengiborg

Koje serije gledati nakon Zvjezdanih staza?

Kada završite sa svih 7 sezona Zvjezdanih staza, na Pickboxu vas čekaju ništa manje zanimljive Zvjezdana vrata SG-1, Zvjezdana vrata: Svemir i Zvjezdana vrata: Atlantis. Za sve one koji preferiraju SF serije čija se radnja odvija na Zemlji, tu su Extant s Halle Berry, Heliks, Agenti SHIELD-a i Moći koje su snimljene prema Marvelovom stripu.

gumb

Komentiraj

Komentara