Zašto Edie Falco izbjegava i ne može gledati Sopranose

Desetak je godina prošlo otkako je David Chase priveo kraju nevjerojatno putovanje serije Obitelj Soprano. Priča je to koja je na definitivan način odredila seriju kao dominantnu umjetničku formu za desetljeća koja slijede. Inovativnim narativnim rješenjima, kao i osebujnim i specifičnim karakteristikama protagonista, Chase je stvorio suvremeno remek-djelo. Jedna od protagonistica i ključnih figura serije bila je Carmela, koju je u TV anale upisala odlična Edie Falco, osvojivši tri Emmyja u toj ulozi. Glumica se u intervjuu za Uproxx osvrnula na Sopranose, i to osobito na izbjegavanje ponovnog gledanja serije.

>> 5 serija na koje je Twin Peaks imao presudan utjecaj

Izbjegava Sopranose

>> Gomorrah: Seciranje napuljske mafije u stilu Žice i Sopranosa (RECENZIJA)

Na pitanje gleda li iznova djela u kojima je glumila, Falco je odgovorila da gotovo nikada ne pregledava ono što je snimala. To se posebice odnosi na Sopranose:

Aida Turturro, jedna od mojih najdražih prijateljica, koja je glumila Janice Soprano, i ja, odlučile smo sjesti i pogledati Sopranose od početka do kraja preko ljeta, jer nisam pogledala mnogo epizoda serije. Pogledale smo četiri epizode prve sezone i ja nisam mogla dalje. Jednostavno nisam mogla. Bilo je to suviše uzbudljivo, reminiscentno. I naravno, činjenica da je Jim [Gandolfini] otišao a bio je dio toga, kao i to što smo bili samo klinci. I kako je to sve bilo na početku, bilo je previše. Bilo je previše. Bilo je jednostavno previše turbulentno. Mislim, i zabavno i sve to, ali to je… ne znam.

Od četvrte epizode nadalje, nema šanse

Razlozi zbog kojih Falco ne može nanovo pogledati čitavu seriju su jasni i itekako razumljivi. Glumica je s Gandolfinijem više od osam godina praktički dijelila vlastitu svakodnevicu prilikom snimanja šest sezona serije. Uspijela je doći do četvrte epizode, nakon čega više nije mogla. Miks živopisne reminiscencije, jakih emocija i bliskost s Gandolfinijem je za nju jednostavno presnažan. Rekla je da bi rado pogledala neku drugu varijantu sage o Sopranosima, pri čemu je mislila na najavljeni filmski povratak legendarne obitelji. U tom se smislu osvrnula na Chasea, čiji je ona veliki fan. Zbog toga, kaže Falco, ne bi mogla propustiti njegovo novo djelo. Mnogi će se fanovi ove kultne serije s njom zasigurno, oko svega, i složiti.

>> Veliki povratak Sopranosa: David Chase priprema dugometražni film

Komentiraj

Komentara