Žene iz Bletchleya – zanimljiva serija uskoro kreće na kanalu Epic Drama

na kanalu Viasat Epic Drama od 26.kolovoza u 21h

Žene iz Bletchleya (Bletchley Circle), serijal je o četiri žene koje su radile na dešifriranju kodova u u Bletchley Parku u Velikoj Britaniji tijekom Drugog svjetskog rata te su upravo one zaslužne za privođenje rata kraju. Radnja serije odvija se nakon završetka rata kada se četiri bivše kolegice iz Bletchleya okupljaju kako bi, pomoću svog iskustva, stale na kraj serijskom ubojici u Londonu iako su zaokupljene vlastitim obiteljima i obvezama. Premijera serije počinje 26.kolovoza u 21h na kanalu Viasat Epic Drama.

>> Priča o Europi – portret Europe u zanimljivoj dokumentarnoj seriji na Viasat History

Godina je 1951. Susan, Millie, Lucy i Jean vratile su se kući i normalnom životu nakon što su odigrale ključnu ulogu u savezničkoj pobjedi u Drugom svjetskom ratu. Njihov briljantan rad u super-tajnom sjedištu Bletchley Park pomogao je u dekodiranju šifri njemačke vojske, čime su dobivene ključne obavještajne informacije koje su skratile rat. Kada Susan čuje za niz neriješenih ubojstava u Londonu, u njoj se ponovno bude stari instinkti iz Bletchleyja.

>> Peaky Blinders: Što znamo o petoj sezoni?

Uz pomoć ručno izrađenih grafikona s brojevima, datumima i satima te nitima vune koje povezuju točke na njezinoj zidnoj mapi, Susan uočava uzorak ponašanja ubojice koji dotad nitko nije primijetio. Ne znajući čime se bavila, policija odbacuje Susanine teorije, a ona shvaća da ubojstva može riješiti samo uz pomoć svojih prijateljica. Zahvaljujući izvanrednom osjećaju za dešifriranje i izuzetnim obavještajnim vještinama, četiri naizgled obične žene počinju potragu za ubojicom.

 Redatelj: Guy Burt
Glumci: Rachael Stirling, Julie Graham, Sophie Rundle, Anna Maxwell Martin

>> True Detective – treća sezona kriminalističke hit serije završila sa snimanjem

Komentiraj

Komentara