Živi mrtvaci: AMC i Scott Gimple obećali nove serije i razvoj TWD franšize

Živim mrtvacima (The Walking Dead) ne nazire se kraj: serijski gigant neće otići s malih ekrana još dugo vremena. Prema posljednjim informacijama koje stižu iz AMC-ja, te prema izjavama showrunnera Scotta Gimplea, Žive mrtvace očekuje prava ekspanzija. AMC i Gimple planiraju razgranati TWD univerzum i kreirati nove nastavke, odnosno nove serije koje bi ispitale nove i drukčije mogućnosti, perspektive i pristupe priči, bazirajući se, dakako, na stripovima Roberta Kirkmana. Prema Gimpleovim riječima, ideja ne nedostaje, a potencijal franšize je ogroman i vrijedan istraživanja.

>> Pročišćenje: Sumanuti distopijski horor postaje serija

Gample je za Hollywood Reporter izjavio kako postoje različiti načini pristupanja tematici, te naglasio da je on sam uzbuđen zbog svega onoga što se s franšizom i Kirkmanovim djelima još može napraviti:

Nadam se da ću moći odraditi razne različite projekte, koji će vjerojatno biti u skladu s onim što vidimo na televiziji, ali možda u različitim ritmovima, formatima i sličnim stvarima.

Prateći njegovu misao, moglo bi se reći da se ubuduće Gimple i producentski tim neće suzdržavati od eksperimentiranja, iskušavanja novih načina pripovjedanja priče, stvaranja novih likova i prilagođavanja onih starih, kao i od poigravanja s mogućnostima koje nudi televizija kao medij.

Zombifikacija je globalna

Fear of the Walking Dead je već postojeći krak ove franšize, uz kojega ide i mini-serija Flight 462, koja skicira pozadinsku priču pojedinih likova. No, to za AMC i Gimplea nije dovoljno. S obzirom da je zombifikacija globalni događaj, Živih mrtvaca ima svugdje u svijetu, što potvrđuje i najnoviji Kirkmanov strip koji prati Jeffa i Claudiju, likove koji su se prilikom pojave zombija zatekli u Barceloni. Prema tome, mogućnosti koje nudi svijet Živih mrtvaca su, tako reći, beskonačne. To otvara mnogo prostora za ekspanziju franšize: novi likovi, nove lokacije, nove priče i perspektive čekaju svoje sadržaje i oblike. Kostur priče je već zagrijan, kao što su zagrijani i mnogobrojni fanovi diljem svijeta. Budući da su AMC i Gimple iznimno nabrijani oko ovog projekta, za očekivati je da će nove serije i novi nastavci Živih mrtvaca ugledati svjetlo dana mnogo ranije od očekivanog.

>> Fanovi odlučili: Ovo je najgori trenutak sedme sezone Igre prijestolja

Komentiraj

Komentara