Živi mrtvaci idu dalje: Potvrđena i 10. sezona serije

Deveta je sezona stigla do polovice svoga puta. Nakon što je serija doživjela blagi vremenski skok unaprijed i, nakon par epizoda, izgubila glavnog lika, fanovi post-apokaliptične zombi serije Živi mrtvaci “skočili” su čak šest godina unaprijed. Showrunnerica Angela Kang preobrazila je seriju zadržavajući osnovnu premisu, uvela nove likove i oblikovala nove smjernice priče. Sada je najavila i novu, 10. sezonu.

>> Resident Evil: Netflix planira serijsku adaptaciju popularne video igre

Nove su epizode već u pripremi. Izgleda da će se u prvi plan nametnuti Šaptači, misteriozni likovi koji pokušavaju prikriti svoj ljudski oblik i prikazati se poput zombija. Ova je grupa svojevrsno osvježenje serije, kojoj su prijekopotrebni bili novi likovi koji bi prodrmali pomalo ustaljenu dinamiku priče. Kang je nastavak Živih mrtvaca najavila na svom Instagram profilu.

View this post on Instagram

Season 10! #twd #thewalkingdead

A post shared by Angela Kang (@angelakkang) on

I nakon pada popularnosti i posebice gledanosti, AMC nije pokazao nimalo sumnje oko nastavka serije. Upravo suprotno – pored “originalne” priče, kompanija razvija i druge, manje i veće, kraće i duže naslove kojima cilja na širenje franšize. Ekspanzija univerzuma Živih mrtvaca je, čini se, tek počela. AMC je zacrtao desetogodišnji plan rada – na radost nekih, ali i na žalost mnogih starih fanova. Deveta se sezona vraća za nekoliko dana, točnije: 10. veljače.

>> Top 5 epskih filmskih dvoboja

Komentiraj

Komentara