Borat 2: Novi film Sache Barona Cohena pričat će i o pandemiji COVID-19 (TRAILER)

Punih 14 godina nakon prvog Borata, u listopadu se američki komičar Sacha Baron Cohen vraća u ulogu poznatog antisemitskog Kazahstanca, a prije 4 dana objavljen je i trailer. I dok Bruno i Diktator nisu uspjeli oduševiti publiku i kritiku, prvi Borat je dobio dobre ocjene i od jednih i od drugih. Uskoro ćemo vidjeti može li i drugi nastavak donijeti jednak uspjeh ili će biti još samo jedan u grupi loših sequela.

Kontroverzni povratak u Ameriku

Da se prisjetimo, u prvom filmu kazakhstanski TV voditelj Borat otišao je u SAD kako bi upoznao američku kulturu i prenio ju u svoju domovinu. Na temelju trailera i poznatog sadržaja, u drugom će dijelu biti otprilike ista tematika. Naravno, i nastavak će biti jednako, ako ne i više kontroverzan od prvog. Naime, prvi Borat je bio zabranjen u svim arapskim zemljama, Rusija i Kazakhstan su tražili od kino operatera da ne prikazuju film, a produkcija je dobila i mnogo tužbi. Uzevši u obzir da će nastavak obraditi temu pandemije COVID-19, trenutne predsjedničke izbore u SAD-u, odnos Donalda Trumpa s Jeffreyem Epsteinom, a Borat će prerušen otići i na skup ekstremne desnice gdje će navodno povesti pjesmu protiv Obame, vrlo je vjerojatno da će imati sličnih pravnih problema…ovaj put možda i u SAD-u.

Iako je imao mnogo pobornika, Borat je dobio mnoge nominacije i nagrade, među kojima su bili i Oscar te Zlatni globus. Budući da će novi pratiti modernu problematiku, nije teško za zaključiti da bi mogao imati slično prihvaćanje.

Mike Pence među “glumcima”

Kao i u prvom filmu, Borata će glumiti poznati američki komičar Sacha Baron Cohen, koji je ujedno i napisao scenarij. Redatelj će ovaj put biti Jason Woliner, poznat po tv seriji Posljednji čovjek na Zemlji. U filmu će se naravno pojaviti i poznate osobe iz svijeta politike i zabave, koji će “glumiti” sebe, a među njima su i Trumpov potpredsjednik Mike Pence te bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani.

Pravo na prikazivanje novog filma punog naziva “Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan” preuzeo je Amazon Prime, stoga će film premijeru imati na navedenoj platformi i to 23. listopada. Trailer možete pogledati u nastavku.

Ivana Krmpotić

Komentiraj

Komentara