Death on the Nile: Nova adaptacija Agathe Christie ponovno okupila zvijezde industrije (TRAILER)

U svojoj je bogatoj karijeri engleska spisateljica Agatha Christie napisala ukupno 66 detektivskih romana i 14 kolekcija kratkih priča. Velik je broj njih, onih najpoznatijih, pretvoren u filmove i tv serije. Osim toga, Agatha Christie je svrstana i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najprodavanija spisateljica fiktivnih djela s nenormalnim brojem od ukupno 2 milijarde prodanih knjiga. Zbog ovakve popularnosti, kao i naravno iznimne kvalitete napisane riječi, i ove ćemo godine na velikom platnu gledati jednu od njenih priča- onu o Herculeu Poirotu i Smrti na Nilu.

Ljubomora i požuda na brodu

Nakon poprilično neuspješnog filma Ubojstvo u Orient Expressu, u listopadu ćemo gledati drugu detektivsku priču: Smrt na Nilu. Radnja prati poznatog belgijskog detektiva Herculea Poirota dok na odmoru u Egiptu pokušava riješiti ubojstvo i pronaći ubojicu uključenog u misteriozan ljubavni trokut. Kao i u prethodno navedenom filmu, i Smrt na Nilu je okupio poznatu glumačku postavu, dok su neke zvijezde odustale prije početka snimanja.

Emma Mackey kao zamjena Jodie Comer

Prilikom početka promoviranja filma još u dalekom siječnju, u medijima je postalo poznato da će glavne uloge u spomenutom „ljubavnom trokutu“ dijeliti Gal Gadot (Wonder Woman), Armie Hammer (Skrivena ljubav) i Jodie Comer (Ubijanje Eve).

Iako navedena postava nije trebala biti službena, obožavatelji su se začudili shvativši da je, zbog preklapanja rasporeda u procesu snimanja filma The Last Duel, Jodie Comer odustala od uloge u ovom filmu. Međutim, navedenu ulogu Jackie je kasnije dobila zvijezda tv serije Sex Education Emma Mackey, a kao veliki ljubitelj ove britanske serije, ne mogu se požaliti.

Bogat blockbuster Twentieth Century Foxa

Osim prethodno spomenutih glumaca, u filmu će sudjelovati još mnogo poznatih glumica i glumaca. Tu su se našli Rose Leslie (Igra prijestolja), Letitia Wright (Black Panther) i Russel Brand (Rock zauvijek), dok će Kenneth Branagh (Dunkirk) ponoviti svoju ulogu Herculea Poirota, a Tom Bateman Bouca iz Ubojstva u Orient Expressu.

Film je za veliko platno adaptirao Michael Green (Logan, Blade Runner 2049), dok ga je režirao glavni glumac Kenneth Branagh.

Uzevši u obzir poznatu glumačku postavu, kao i naravno popularnost priče, lako je za pretpostaviti da će film Death on the Nile biti veliki hit ove jeseni u kinodvoranama širom svijeta.

Službeni datum premijere je 23. listopada, a u međuvremenu pogledajte trailer u nastavku.

Ivana Krmpotić

Komentiraj

Komentara