Free Guy: Uskoro nova akcijska komedija s Ryanom Reynoldsom i Jodie Comer (TRAILER)

Ova je godina bila burna za filmsku industriju. Mnogi blockbusteri su bili, a neki su i dalje, odgađani. Tako je nedavno potvrđeno da ćemo Dinu i Batmana još “malo” pričekati, iako se prva trebala prikazivati krajem godine (novi datum je 1. listopada 2021.).

Baš su zato, svojim tradicionalnim humorom, Ryan Reynolds i ostatak ekipe najavili posljednji trailer s jednostavnom izjavom “Free Guy trailer izlazi sutra. Vjerojatno” u kojem su se našalili s činjenicom da zapravo nitko ne zna kad će navedeni film izaći. Trailer ipak je objavljen jučer, a novi datum premijere filma je 11. prosinca- vjerojatno.

Moderni problemi na futuristički način

Kratak sadržaj filma Free Guy je sljedeći: “Bankarski službenik otkriva da je NPC (neigrački lik) unutar okrutne videoigre otvorenog svijeta”. Ono što se najlakše može zaključiti prema traileru je da će film biti kombinacija akcije i humora s jako puno CGI-a. Iako film ne obećava previše u smislu nagrada i obilježavanja povijesti, sudeći prema glumačkoj postavi i produkciji mogao bi definitivno biti film za dobru zabavu, a mnogi smatraju da bio mogao biti i “više filozofski nego što očekujemo”. Tu možemo pretpostaviti da će taj filozofski dio biti onaj klasične usporedbe stvarnog života i onog na internetu, a možda i općenito ograničenja mogućnosti Guya u igrici s ograničenjima čovjeka u društvu.

Postava

Poznati kanadski glumac Ryan Reynolds (Deadpool) će imati glavnu ulogu “Guya”, dok će drugi glavni lik biti Milly/Molotov girl, koju će utjeloviti Jodie Comer (Ubijanje Eve). Zanimljivost kod prethodno spomenute uloge je što će Jodie Comer u pravilu glumiti dva lika jer se isti pojavljuje i u stvarnosti i u videoigri.

Uz njih dvoje se našlo još poznatih filmskih i televizijskih glumaca. Među njima su Joe Keery (Stranger Things), Lil Rel Howery (Bježi!, Birdbox), Utkarsh Ambudkar (Na putu do zvijezda) i Oskarom nagrađen scenarist/redatelj/glumac Taika Waititi (Jojo Rabbit, Kad padne mrak). Redatelj filma je Shawn Levy, najpoznatiji po produciranju Netflixovih serija Stranger Things i I Am Not Okay with This te filmova Dolazak i Spektakularna sadašnjost, a scenarij su napisali Matt Lieberman (The Addams Family, The Christmas Chronicles) i Zak Penn (Igrač broj jedan, Osvetnici).

Sve u svemu, od Free Guya možemo primarno očekivati dobru zabavu, odnosno film koji ćete moći ići gledati u kino (nadajmo se) s prijateljima različitih filmskih ukusa. Trenutni je službeni datum premijere 11. prosinac ako naravno u međuvremenu ne dođe do novih odgoda. Navedeno je lako moguće, budući da je prije nekoliko dana objavljena informacija da Cineworld, drugi najveći lanac kino dvorana u Svijetu, privremeno zatvara sve dvorane u UK-u i SAD-u, zbog čega im je vrijednost dionica pala za dodatnih 17 posto (već je prethodno palo za 33).

Novi trailer filma Free Guy pogledajte u nastavku.

Ivana Krmpotić

Komentiraj

Komentara