Into The Night: Belgijski apokaliptični hit scenarista Narcosa

Prvog je svibnja na online platformi Netflix objavljena prva sezona belgijske SF apokaliptične serije pod nazivom Into The Night, što ju je učinilo prvom belgijskom Netflix original serijom.

Kolaps Sunca

Radnja započinje na aerodromu u Bruxellesu i nastavlja se u otetom avionu, nakon što NATO-ov vojnik Terenzio (Stefano Cassetti) saznaje za skorašnju apokalipsu. Naime, prve zrake sunca ubiju sve što se nađe pred njima, čak i u unutrašnjem prostoru i većini skloništa. Nakon što čuje o tome na sjednici NATO-a, odlučuje pobjeći na aerodrom i putovati što zapadnije kako bi izbjegao izlazak sunca.

Svaka epizoda serije nam u početku daje pozadinu određenog putnika te se nastavlja s novom radnjom i novim problemima, dok putnici uz pomoć interneta i svog znanja sve više saznaju o samom kolapsu sunca, odnosno njegovom uzroku. Kao i većina apokaliptičnih serija, rijetko kad će vam biti dosadno dok ju gledate. Često ćete se naći na rubu stolca, jer njeni scenaristi nemaju problem s ubijanjem glavnih likova. Isto je tako zanimljivo napomenuti da je cijela sezona snimljena u mraku, jedino na kraju vidimo izlazak sunca i to na kratko, a i lokacije su ograničene samo na aerodrome i avion, uz poneke lokacije na kojima traže potrebne stvari.

>> The 100: Crvotočina i zadnji rat u finalnoj sezoni (TRAILER)

Međunarodna postava

Jedna od također zanimljivih činjenica je i da se u seriji ne govori isključivo francuskim jezikom. Ono služi kao baza, jer je većina putnika iz Belgije, ali se često govori i talijanskim, engleskim, ruskim, poljskim, turskim i arapskim. Kako ne bi izmrcvarili jezike, produkcija se odlučila za glumce koje stvarno pričaju tim jezicima i time su podigli samu kvalitetu i originalnost serije. Tu su se primjerice našli Pauline Ettienne (Belgija), Stefano Cassetti (Italija), Mehmet Kurtulus (Njemačka), Ksaweri Szlenkier (Poljska), Regina Bikkinina (Rusija), itd.

Scenarij je napisao Jason George (Narcos, Čovjek iz sjene, Nashville), inspiriran SF romanom „The Old Axolotl“ poljskog pisca Jaceka Dukaja.

Na temelju kraja sezone i činjenice da je serija završila u Top 10 Netflixa, valja zaključiti da će biti i druge sezone. Međutim, to još nije službeno potvrđeno. Svih šest epizoda je dostupno na platformi Netflix, a trailer možete pogledati u nastavku.

Ivana Krmpotić

>> Evil: Serija koja otkriva što leži iza nadnaravnog

Komentiraj

Komentara