The Stand: Uskoro nova TV adaptacija postapokaliptičnog hita Stephena Kinga (TRAILER)

Nakon 26 godina od objavljivanja prve TV verzije možda i najpoznatijeg postapokaliptičnog romana „The Stand“, ovu poznatu priču autora Stephena Kinga moći ćemo opet gledati s početkom u prosincu.

Stephen King pripremio novi završetak

Dok se prva tv verzija skoro pa u potpunosti držala materijala iz knjige, mijenjajući samo manje detalje, na tiskovnoj konferenciji CBS-a iz 2019. objavljeno je da će autor knjige napisati novo „posljednje poglavlje“ za ovu tv adaptaciju. Navedeno bi moglo razveseliti one obožavatelje koji nisu bili zadovoljni krajem knjige, ali bi ih naravno moglo i još više razočarati. Baš zato nećemo ništa prerano govoriti, sve ostavljamo autoru i scenaristima. Poznato je da će serija biti u formatu mini serije te da će se sastojati od 10 epizoda.

Opasna bolest relevantna današnjici?

Nakon što su objavom u ožujku o odgodi snimanja podsjetili ljude o samoj tematici priči, mnogi su povezali njenu radnju s epidemijom virusa COVID-19. Naime, radnja knjige i serije The Stand prati organizirane zajednice ljudi koji su preživjeli opasnu zaraznu bolest, nakon što je ona ubila većinu svjetskog stanovništva, i njihove međusobne sukobe. Iako sad po podacima o smrtnosti Covida-19 znamo da je ona neusporediva s onom fiktivnom brojkom u knjizi, 99,4% smrtnosti, mnoge je ova priča ponovno privukla s obzirom na to da je bolest u The Standu razvijena u Ministarstvu obrane SAD-a kao biokemijsko oružje te kasnije podmetnuta u drugim državama kako bi se izbjegla krivica. Iz tog razloga, vjerojatno je da će mnogi gledatelji često pokušavati povlačiti paralele sa stvarnom situacijom u Svijetu.

Whoopi Goldberg kao majka Abagail

U možda i jednom od najvećih projekata CBS-a, barem ove godine, tvorac Josh Boone (Krive su zvijezde) je okupio relativno poznatu glumačku postavu. Tu su se našli Whoopi Goldberg (Redovnice nastupaju), Alexander Skarsgard (Okus krvi, Big Little Lies), James Marsden (Dead To Me), Jovan Adepo (Preostali), Amber Heard (Aquaman) i mnogi drugi. Seriju je režirao već spomenuti Josh Boone, dok se među scenaristima našao i sami autor knjige Stephen King.

Nova TV adaptacija knjige The Stand svoju će premijeru doživjeti 17. prosinca na CBS-u, a u međuvremenu pogledajte kratki trailer u nastavku.

Ivana Krmpotić

>> Scott & Bailey: Kompletna britanska detektivska serija stigla je na Pickbox NOW

Komentiraj

Komentara